BLAGOSLOV KAPELICE U ŽUPANIJSKOJ BOLNICI "DR. FRA MIHOVIL SUČIĆ"

Dana 21.studenog 2014.godine kad se slavi - Spomendan Prikazanja Blažene Djevice Marije, odnosno Gospe od Zdravlja u Županijskoj bolnici "Dr. Fra MihovilSučić" održano je misno slavlje povodom svečanog otvorenja kapelice koje je predvodio mons.dr.Franjo Komarica . Naša bolnica može se pohvaliti da je prva od svih bolnica na području Banjalučke biskupije koja u svome sklopu ima kapelicu .

Prije misnoga slavlja ravnatelj bolnice prim.dr Ivan Cikojević primio je u svome uredu mons.dr. Franju Komaricu , vlč.Adolfa Višetickog  župnika župe Lištani i livanjski dekan , fra Vinka Sičaju livanjski župnik, fra Josip Jukić župni vikar u Livnu i biskupovog tajnik vlč.Zlatka Matića.
Na sastanku je bilo govora o ideji nastanka i realizaciji projekta kapelice . Biskup Komarica je izrazio svoju duboku zahvalnost i veliku radost za iskazanu dobrotu i upornost bolničkog osoblja i drugih vjernika laika oko izgradnje i spremanja prve bolničke kapele na području njegove biskupije.
Na početku misnog slavlja riječi srdačne dobrodošlice biskupu Komarici kao i svim nazočnima uputio je ravnatelj bolnice prim. dr. Ivan Cikojević. Izrazio je zadovoljstvo da se u sastavu bolničkih zgrada od sada službeno otvara na upotrebu i bolnička kapela koja će koristiti za zdravlje ljudskih duša, a čovjek nije samo tijelo nego ima i dušu naglasio je ravnatelj.
Tijekom misnog slavlja biskup Komarica blagoslovio je kapelu, oltar, svetohranište, kip Gospe Lurdske te sobu za ispovijed i razgovor svećenika s bolesnicima odnosno pacijentima.
Na koncu je podijelio prigodne zahvalnice najzaslužnijima za izgradnju i dovršenje kapele.
Prigodnu riječ zahvale dobročiniteljima kao i biskupu Komarici izrekla je medicinska sestra Snježana Antunović u ime osoblja bolnice i dobročinitelja.
Misno slavlje uveličao je i dio župnog zbora župe Svih Svetih u Livnu.