Dolazak u Županijsku bolnicu Livno

Županijska bolnica „Dr. fra Mihovil Sučić“ Livno pruža usluge dijagnostike i akutnog liječenja kroz polikliničko-konzilijarne ambulante, stacionar, usluge analize krvi i urina u hematološko-biokemijskom i mikrobiološkom laboratoriju.

Kad osoba osjeti neki zdravstveni problem, javi se u ambulantu svom obiteljskom liječniku, ginekologu, pedijatru ili u Hitnu medicinsku pomoć. To je prva/primarna razina zdravstvene zaštite odakle se, sukladno mišljenju liječnika, pacijent šalje, sa adekvatno ispunjenom uputnicom, u bolnicu na daljnju obradu i liječenje.

Ako dolazite u bolnicu bez uputnice (hitan slučaj, ne poznate grad …) naši liječnici će vas pregledati, procijeniti situaciju i ako se radi o hitnoći odmah vas primiti. Protokol donošenja uputnice će se obaviti naknadno. U ostalim slučajevima biti ćete vraćani i upućeni u proceduru ostvarenja prava na bolničke usluge.

Ukoliko trebate uslugu iz neke od naših specijalističkih ambulanti protokol je slijedeći: svi upisi za preglede, pretrage ili zahvate mogu se ostvariti u specijalističkim ambulantama kod medicinske sestre koja radi u toj ambulanti. Sa sobom trebate donijeti odgovarajuću uputnicu. Sve pacijente koji hitno trebaju bolničku skrb liječnici iz primarne zdravstvene zaštite će sa uputnicom za bolničko liječenje poslati u jednu od naših ambulanti, gdje ćete biti odmah pregledani i proslijeđeni na daljnji tretman.

Prijevoz do bolnice

U hitnim slučajevima prijevoz obavlja vozilo Hitne pomoći. Možete doći i osobnim vozilom (zabranjeno je parkiranje unutar bolničkog kruga, ako trebate dovesti pacijenta unutar kruga, javit ćete se portiru na ulazu). Ispred bolnice je parkiralište na kojem se parkiranje ne plaća.