Što još ponijeti u bolnicu?

Najvažnije smo već spomenuli; dokumentaciju, pribor za osobnu higijenu (četkica za zube, pasta, tekući sapun, šampon, češalj, 2 ručnika). Od odjeće već spomenuto:  2 pidžame, minimalno 2 kompleta donjeg rublja, kućni ogrtač, papuče. Dobro je imati i papirnati ručnik, čašu, vodu ili neko drugo osvježavajuće piće i 2-3 voćke (po želji).
Hrana i piće mogu biti lijek, ako se koriste u skladu sa bolesnikovim stanjem, zato sve što želite donijeti od kuće mora odobriti liječnik. Tijekom ležanja u bolnici, iz naše kuhinje dobivat ćete 3 (dijabetičari 6) obroka, koje sadržajno i količinski uređuju naši dijetetičari u suradnji s liječnicima. Vaše primjedbe i prijedloge ćemo rado čuti i ako je moguće uvažiti.

Ako ste alergični na neku hranu ili nešto drugo obavezno to naglasite liječniku pri prijemu. Nadam se da ćete uz ovakav kompromis moći uživati u zdravoj hrani i piću. Pušenje, konzumiranje alkohola i droga u bolnici nisu dopušteni, pa ako imate problem sa ovakvim ili sličnim ovisnostima recite, pomoći ćemo vam da ih prebrodite.

Mobitel će sigurno olakšati komunikaciju s vašim prijateljima i rodbinom, ali morate znati da ćemo vas u iznimnim situacijama zamoliti da ih isključite (zbog blizine drugih medicinskih aparata) i prilikom razgovora poštujte pravo ostalih pacijenata na mir (isključite zvuk) i molimo da se suzdržite od razgovora tijekom vizita i ostalih pregleda i intervencija.

Molimo da novac, nakit i ostale vrijedne stvari ostavite kući. Ne možemo ih adekvatno zbrinuti, ni preuzeti odgovornost u slučaju nestanka istih.