Zdravstveni djelatnici koji su vam na usluzi

Dolaskom u neku od naših specijalističko-konzilijarnih ambulanti ili u neki od laboratorija, na raspolaganju vam je stručno osoblje (liječnik specijalist, medicinska sestra, ing. medicinske radiologije, medicinsko-laboratorijski inženjeri, laboranti, viši fizioterapeuti…) i u jednom posjetu ambulanti ćete obaviti samo pretragu ili pregled zbog kojeg ste došli. Za sve eventualne daljnje pretrage ponovo se naručujete i dolazite.

Ako ste zaprimljeni u bolnički stacionar na neki od Odjela, o vama brinu liječnici specijalisti, medicinske sestre koje rade na tom Odjelu, ali u rješavanju zdravstvenog problema (zbog kojeg ste hospitalizirani) aktivno sudjeluju i svi ostali profili zdravstvenih djelatnika, kao konzilijarni tim koji vaš liječnik prema potrebi okuplja.

Informacije o bolesti i liječenju možete dobiti od liječnika koji vas „vodi“ (liječi na Odjelu gdje ste hospitalizirani).
Informacije vezane za zdravstvenu njegu (primjenu lijekova, dijete, zdravstveno-prihvatljivog ponašanja, održavanja higijene…) tijekom boravka u bolnici i kasnije po povratku kući dobit ćete od medicinske sestre. Uz Glavnu sestru Odjela koja planira intervencije iz zdravstvene njege za sve pacijente i ima odgovor na prije navedena pitanja, tijekom 24 sata uz vas su odjelne medicinske sestre.

U Županijskoj bolnici Livno vježbe i pripravnički staž obavljaju učenici medicinske škole, te studenti Sestrinstva i Medicine. Oni su naša i vaša budućnost, pa vas molimo za razumijevanje. Ako smatrate da se vaša privatnost ipak pretjerano narušava imate pravo odbiti nazočnost učenika i studenta tijekom pregleda.